Wie en wat is Stichting Dansbedrijf Lelystad (DBL)?

Stichting Dansbedrijf Lelystad is een onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk. Stichting Dansbedrijf Lelystad is opgericht in januari 2022 en wordt bestuurd door Denise Sieberichs Dobber en Marjon Stuij.

Denise en Marjon zijn beide goed opgeleid en beschikken over vakkennis op het gebied van onderwijs, entertainment en de financiële sector. Zij beschikken over bestuurlijke kwaliteiten en ervaring. DBL heeft goede contacten in het bedrijfsleven en met de lokale overheid.

Denise is geboren en getogen in Lelystad en heeft hier alle fases van haar leven doorgebracht. Op school gezeten (SGL), bij plaatselijk dansschool gedanst en ook van het uitgaansleven heeft ze gretig gebruik gemaakt.

Ze heeft een HBO dansopleiding gedaan bij Lucia Marthas in Amsterdam en heeft gewerkt bij vele tv, theater en filmproducties. Denise is onder meer oprichter van DD Dance Studio, waar het aantal leerlingen inmiddels is opgelopen tot zo’n 400. Denise draait haar hand niet om voor het organiseren van een grootevenement, elk jaar geeft zij leiding aan een grote theaterproductie in het Agora-theater.

Samen met Marjon is zij bestuurslid van de Stichting Lichtjesparade Lelystad en daar verantwoordelijk voor het bedenken en uitvoeren van het een jaarlijks spektakel, een gigantisch evenement dat in slechts vijf jaar is uitgegroeid tot een begrip in Lelystad met een parade waar duizenden bezoekers op afkomen.

Marjon is geboren in Bovenkarspel en is naar Lelystad verhuisd toen zij tien jaar was. Zij heeft op de middelbare school de Brug (Arcus) gezeten en heeft ook van het uitgaansleven mogen genieten in Lelystad.

Zij heeft haar sporen verdient in de wereld van entertainment. Bij Endemol was zij productieleider van grote tv-shows zoals de SurpriseShow, SoundmixShow en de (Mini)PlaybackShow. Zij zorgde ze ervoor dat alles op rolletjes liep.

Momenteel is zij penningmeester bij Stichting Lichtjesparade Lelystad en werkt ze mee aan de organisatie van het evenement de Lichtjesparade Lelystad.

Inmiddels heeft zij ook al 10 jaar een administratiekantoor en zij dan ook als bestuurslid de penningmeester van Stichting Dansbedrijf Lelystad.

Samen zijn zij van plan om Lelystad door middel van dans meer leven in te blazen. Lelystad heeft alles in zich om een bruisende stad te zijn, maar het moet er nog wel uitgehaald worden, aldus Denise en Marjon.

Een gezonde en bruisende stad is een dansende/swingende stad……Lelystad!